Bijna verhuizen en onze voordelen

Het is bijna zo ver! Aankomend weekend gaan wij onze laatste spullen in de auto doen en gaan we naar Spanje om daar daarna te blijven. Ik kijk er verschrikkelijk naar uit en daarom heb ik besloten om een blog te schrijven met de voordelen en nadelen van het leven in Spanje. Het is natuurlijk voor iedereen verschillend wat de voordelen en de nadelen zijn maar het leek me leuk om mijn kijk hierop te delen.

Voordelen

•     Ik vind het klimaat heerlijk! Ik hou van veel zon en heerlijke warmte. Dit is beslist niet voor iedereen weg gelegd en voor sommige mensen zou zelfs te warm kunnen zijn maar ik hou er gewoon van! Zelf kan ik uren in de zon liggen.

•     De mensen zijn erg gastvrij, ook hierbij kun je de verkeerde treffen maar mijn ervaring is dat over het algemeen de sfeer onder mensen veel beter is en het maakt het gezelliger.

•     One of my favorites…..  De zee! Wat kan ik daar gelukkig van worden! Heerlijk op het strand zitten op een warme dag en even lekker in de helder blauwe koude zee duiken voor verkoeling. Genieten van het leven in de zee en al de leuke visjes zien zwemmen en de zee egels op de bodem zien zitten.

•     Natuur is voor mij ook belangrijk. Ik moet zeggen dat het een heel ander beeld is als in Nederland en misschien vind ik het daarom wel zo leuk. Het straalt warmte uit door de cactussen, granaatappel bomen en sinaasappel boomgaarden. In Nederland is het bos en groen maar in Spanje is het meer zandkleurig, in elk geval als je wat zuidelijker gaat. Bij de parkjes is het mooi groen en onderhouden en gebieden waar water is vind je ook groen maar echt in het land zelf vind ik de natuur echt erg indrukwekkend.

•     Wat ik ook zeker een pluspunt vind zijn de goedkopere huurprijzen en goedkopere restaurantjes. Ik hou van uit eten gaan. Als ik altijd als ik uit eten zou willen ongeveer 25 euro zou moeten betalen dan is dat eigenlijk al een beetje extreem om dat bijna iedere dag te doen. Maar in Spanje kun je al eten voor 5 euro per persoon en dan is het ineens een stuk aantrekkelijker. Voor het bedrag wat ik normaal betaal voor ‘goedkoper’ uit eten kan ik in Spanje wel 5 keer uit eten.